Jon Halapio Jersey  Erik Haula Jersey  Werken in Breda – Vacatures Breda

In Breda en directe omgeving vind je leuke vacatures. Je kunt kiezen om te werken in de zorg, de horeca of de kinderopvang. Andere populaire beroepen zijn werken in een winkel, als productiemedewerker of in de schoonmaak. Breda telt ruim 800 bedrijven, hierdoor is er altijd voldoende werk te vinden.

Parttime of fulltime werken

Wie gaat werken in Breda heeft de keuze tussen een parttime of fulltime baan. Bij een werkweek van meer dan 34 uur spreken we van fulltime, alles minder dan 34 uur heet parttime. Het minimumloon blijft hetzelfde, het maandsalaris verandert wel. Meer vrouwen dan mannen werken parttime, wat te maken heeft met de zorg voor kinderen en het huishouden. Werkende ouders kunnen terecht bij de kinderopvang of naschoolse opvang.

Reizen naar het werk

Woon je in Breda en zoek je hier ook een baan, dan hoef je niet ver te reizen. De infrastructuur en het openbaar vervoer is in Breda goed geregeld. Er is eventueel recht op een reiskostenvergoeding, dit hangt af van de totale woon-werkafstand en afspraken die je met de werkgever maakt.

Werk voor jongeren en studenten

Breda is een kleine en gezellige studentenstad. Veel jongeren en studenten zijn op zoek naar een bijbaan, bijvoorbeeld in de horeca of in een winkel. Voor de meeste bijbanen is een minimale leeftijd van 15 jaar vereist. Aan studenten biedt een bijbaan een aantal voordelen, waaronder het opdoen van werkervaring en een extra zakcentje.

Voor een bijbaantje wordt vaak gevraagd naar een weekendhulp of vakantiekracht. Dit betreft werk vanaf 3 uur per week of op oproepbasis.

Werken in vast dienstverband

Op zoek naar een baan met arbeidscontract voor onbepaalde tijd? Je vindt vacatures in Breda voor een receptioniste, heftruckchauffeur, binnen de beveiliging of als magazijnmedewerker. Zoek online naar de leukste vacatures in Breda Noord, Breda centrum of een van de vele wijken.

In de vacature staat altijd vermeld of het om een tijdelijk of vast dienstverband gaat. Bij een vast dienstverband krijg je te maken met 1 tot 2 maanden proeftijd. Een tijdelijk contract van minder dan 6 maanden mag geen proeftijd bevatten. Werkgevers geven tegenwoordig niet direct een vast arbeidscontract. Vaak krijg je eerst een jaarcontract: in ieder geval mogen tijdelijke contracten niet langer dan in een periode van 24 maanden worden gegeven. Na deze 24 maanden wordt de tijdelijke arbeidsovereenkomst omgezet in een arbeidscontract voor onbepaalde tijd.

Tips voor werken in Breda

Of je nu op zoek bent naar je eerste baan of naar een nieuwe baan, we hebben een aantal tips met betrekking tot werken in Breda:

Zoek online naar vacatures, schrijf je ook in bij het arbeidsbureau of uitzendbureau
– Reageer alleen op vacatures waarbij je voldoet aan de eisen zoals opleiding en werkervaring
– Bedenk vooraf hoeveel uur per week je wilt werken
– Houd rekening met de maximale reisafstand, zodat je op tijd op het werk bent
– Solliciteer met een nette motivatiebrief en uitgebreide cv
– Bereid je goed voor op het sollicitatiegesprek en oefen aan de hand van voorbeeldvragen

Purchase
Lorenzo Carter Womens Jersey Tyler Ervin Authentic Jersey