Jon Halapio Jersey  Erik Haula Jersey  Stage Breda – Vacatures Breda

Tijdens je opleiding loop je stage, hiervoor ben je op zoek naar stages in Breda. Je hebt de keuze uit verschillende stageplekken, een afstudeerstage of snuffelstage. Het vinden van de juiste stageplek is niet altijd eenvoudig, daarom zijn er diverse stage vacatures beschikbaar. Hier vind je de leukste stages of afstudeeropdracht in Breda.

Wat een stageplek jou biedt

Een stage is vaak verplicht tijdens een mbo-, hbo- of wo-opleiding. In het voortgezet onderwijs verzorgt de school een stageplek, dit is in het middelbaar of hoger onderwijs vaak niet het geval.

Tijdens een stage pas je de theoretische kennis in de praktijk toe. Je doet werkervaring op en neemt een voorsprong op anderen. Met een stage laat je zien dat je niet alleen over theoretische kennis beschikt maar ook over praktijkervaring. Je bouwt een indrukwekkende cv op, wat je kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Niet zelden kan een stage leiden tot een vaste baan of weekend bijbaan, waarmee je gelijk voor een leuk inkomen zorgt.

Stageplan opstellen

Wie gaat stagelopen in Breda, maakt een duidelijk stageplan. Hierin staat een beschrijving van het stagebedrijf en uitleg over de stageopdrachten. De duur van de stageperiode moet zijn aangegeven, net als het aantal uur dat je per dag werkt. Daarnaast omvat het stageplan contactgegevens van de begeleider van de opleiding En het stagebedrijf, maar ook het aantal te behalen studiepunten. In sommige gevallen wordt de stage afgerond met als een stageverslag of scriptie.

Stage lopen: 5 handige tips

Op zoek naar een stagebedrijf? Met onze vijf handige tips vind je de juiste stageplaats:

1. Begin op tijd met zoeken. Veel stagebedrijven nemen een stagiair aan nog voordat het nieuwe schooljaar begint.

2. Stuur een sollicitatiebrief. Het klinkt misschien vreemd, maar het zoeken naar een stagebedrijf is bijna te vergelijken met het solliciteren naar een vaste baan. Sommige stagebedrijven zijn erg populair, zorg dat je opvalt met een goede sollicitatiebrief.

3. Vraag naar eigen verantwoordelijkheid. Wanneer er geen ruimte is voor het nemen van beslissingen, dan doe je niet veel praktijkervaring op. Je loopt niet alleen stage om prullenbakken te legen; een goed stagebedrijf leert jou alles wat je moet weten.

4. Zoek een stagebedrijf dat bij jou past. Je moet je echt thuis voelen, maar bovenal moet het stagebedrijf aansluiten bij jouw opleiding.

5. Vraag naar een stagevergoeding. Het stagebedrijf is niet verplicht om een stagevergoeding te betalen, toch doen veel bedrijven dit wel aan hbo- of wo stagiairs. Volg je een opleiding op dit niveau, informeer dan gerust naar een eventuele stagevergoeding. Ook een reis- of onkostenvergoeding is welkom. Probeer echter niet te onderhandelen, een stagevergoeding is voor de werkgever op vrijwillige basis.

Stage Vacatures Breda

Zorg dat je de geschikte stageplek vindt, dat maakt de opleiding een stuk leuker. Er is een verschil tussen een afstudeerstage, meeloopstage, maatschappelijke stage of snuffelstage. Bekijk de stage vacatures en solliciteer direct. Stuur een motivatiebrief met cv, dit wekt een betere indruk. Je docent kan eventueel adviseren, daarnaast vind je diverse voorbeelden op het internet.

Purchase
Lorenzo Carter Womens Jersey Tyler Ervin Authentic Jersey